DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJE TANITIMI YAPILDI!

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJE TANITIMI YAPILDI!

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

06.12.2023 73

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Bakanlığımızca yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" için Trabzon'da yürütülen çalışmaların/etkinliklerin Müdürlüğümüzce takip edilebilmesi, kayıt altına alınması, belgelendirilmesi ve raporlanması için okullarımızın faaliyetlerini https://meb.ai/SXDHjH linkine tıklayarak veri girişi yapması gerekmektedir.

Kılavuz ve eylem planı için tıklayınız.

 ETKİNLİKLERİMİZ

1- Birinci sınıflarımızdan sekizinci sınıflarımıza kadar tüm öğrencilerimize "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" tanıtımı yapılarak, tanıtım videosu izlendi. Ayrıntılar için tıklayınız.

20-12-2023

 

 

 

 

 

 

 

 2-Anasınıfı Öğrencilerimiz Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenledi! Ayrıntılar için tıklayınız.

 

3-Okul Panolarımız Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlendi. Ayrıntılar için tıklayınız.

4-Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında il genelinde yapılan Sözlük Tasarımı Yarışması için sözlük tasarımları hazırladık. Hazırladığı tasarım ile ikinci sınıf öğrencimiz Ceydanur KÖR, ilçemizde düzenlenen İlkokul Öğrencileri Arası Sözlük Tasarım Yarışmasında ilçe üçüncüsü olmuştur. Ayrıntılar için tıklayınız.

5-Sözlük tasarım yarışması il sonuçları açıklandı. Ayrıntılar için tıklayınız.

13-02-202413-02-202413-02-202413-02-202413-02-2024 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6- Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Yeni Bir Hikaye Yazma Yarışması’na ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz ile katılım sağladık. İlkokul kategorisinde üçüncü sınıf öğrencimiz Emircan OCAK, ilçe ikincisi olmuştur.! Ayrıntılar için tıklayınız.

 16-02-2024

 

 

 

 

 

 

 

7-Anasınıfı öğrencilerimiz Nasreddin Hoca etkinliği düzenledi. Ayrıntılar için tıklayınız.

Kaynak: https://trabzonarge.meb.gov.tr/www/dilimizinzenginlikleriprojesi/icerik/1115