ÇAYIRBAĞI İLKOKULU

ÇAYIRBAĞI İLKOKULU

02.01.2013 2304

Çayırbağı Kasabasında ilk defa 1945 yılında okul açılmıştır. Ve yıllar geçtikçe öğrenci sayısı artmış, bina durumu eğitim-öğretim için yetersiz kalmıştır. Bu nedenle kasabada yeni bir okul ihtiyacı doğmuştur.

1973 yılında Çayırbağı halkı, Ahmet KÖROĞLU'na ait bir tarlayı satın alıp tapusunu Milli Eğitim Bakanlığı´ na vermek suretiyle kendilerine bir okul yaptırmak için ilk adımı atmışlardır. Bu süreçte inşaat için gerekli ödenek ayrılmış ve okul ihale edilmiştir. 1974 yılında temellerin kazılıp inşaatın başlamasına rağmen I. Kat enkaz halinde iken inşaat çeşitli nedenlerle 4 yıl durdurulmuştur. 1978 yılında inşaatın tekrar başlaması ile nihayet okulumuz 1984 yılı Ekim ayında tamamlanmıştır.

 

Okulumuzda, 20 dershane, 2 laboratuar(Bilgisayar ve Fen Laboratuarı) , 1 iş eğitimi atölyesi, 1 resim atölyesi, 1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 1 müdür odası, 1 müdür muavini odası,1 arşiv odası, 1 hizmetli odası bulunmaktadır.

Çok amaçlı kapalı spor salonu mevcut olup bu salonda; sahne, sahne arkasında duş odaları bulunmaktadır. Okulumuzun ön ve arkasında yeterli bahçesi vardır. Son olarak Çayırbağı Yaylabaşı İlköğretim Okulu kapatılıp okulumuza taşınmıştır.

 

Şu anda okulumuzda Okul Öncesi eğitimle birlikte 20 şube ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Okulumuzun 437 öğrencisi bulunmaktadır. Okulumuz 2 İdareci, 12 öğretmen ve 3 hizmetli personeliyle birlikte genç ve dinamik bir kadroya sahiptir.

Okulumuz Çayırbağı Beldesi´ nin merkezinde bulunmaktadır. Ayrıca Düzköy ilçe merkezine 11 km, Trabzon il merkezine ise 44 km uzaklıktadır.

 

Beldemizde lojman bulunmamaktadır. Öğretmenlerimizin okula ulaşımı Trabzon merkezden kalkan ve düzenli olarak çalışan öğretmen servisi ile sağlanmaktadır.