ÖĞRENCİLERİMİZ İLKOKULLAR ARASI ONLİNE KODLAMA YARIŞMASINA KATILDI!

ÖĞRENCİLERİMİZ İLKOKULLAR ARASI ONLİNE KODLAMA YARIŞMASINA KATILDI!

Afyon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ilkokullar arası online kodlama yarışmasına 3. ve 4. sınıflarımızdan toplam 3 öğrenci ile katıldık.

12.03.2022 637

Trabzon'dan 6 öğrenci Türkiye geneli 441 öğrencinin katıldığı yarışmada Blok programlama aracı olan scratch programında yapılan kodlama çalışmaları ile ilgili sorulan 20 soruya 40 dakikada cevap verilmesi istendi. Öğrencilerimizin evlerinden katıldıkları yarışmaya 12 Mart Cumartesi saat 11.00'da başlayarak 11.40'ta sona erdi. Böylelikle yarışmanın birinci kısmı tamamlanmış oldu.

40 dakika sürenin tanındığı ve çevrimiçi ortamda gerçekleşen yarışmanın açıklanan sonuçlarına göre öğrencilerimizden; 3.sınıflardan Yavuz Selim ERAYDIN 19 doğru, 4.sınıflardan Tolgahan KÖROĞLU 17 doğru, Azra Medine İSAK 15 doğru yaparak ikinci aşamaya geçemeseler de okulumuzu en iyi şekilde temsil etmiştir. Soruların tamamına doğru cevap veren, diğer katılımcılara göre daha kısa sürede testi tamamlayan 15 öğrenci ikinci aşamaya geçmiştir.

Yarışmanın sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

Yarışmaya katılan okulların listesine ulaşmak için tıklayınız.

Yarışmada sorulan sorular ve cevapları için tıklayınız

 

Dereceye girenler 19-20 Mart günlerinde zoom üzerinden çevrimiçi mülakata alınarak Türkiye geneli yarışmanın kazananları belli olacak.

Diğer görüntüler için tıklayınız.