ÖĞRENCİLERİMİZ CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINA ÖZEL ALGORİTMA YAPIYORUM ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ!

Code Week, Ekim ayının içinde uygulanan, kodlama ve dijital okuryazarlığı herkes için eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir etkinliktir. 2023 yılı boyunca Bakanlığımıza bağlı tüm okul, kurum ve temsilciklerimizde düzenlenecek etkinliklerin Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi hususunda çalışmalar
başlatılmıştır.

12.10.2023 73

Bu kapsamda Çayırbağı Ortaokulu olarak öğrencilerimizin algoritmik düşünme ve programlama aracılığı ile problem çözme becerisi kazandıracak etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Codeweek etkinliği olarak yapılan çalışmada dördüncü sınıf öğrencilerimiz, yerli bir uygulama olan kodla büyü platformunda nesne ve hareket, yardımcı karakterler, repeat döngüsü ve değişkenler aşamalarını başarıyla tamamladı. Kendilerine verilen problemi gerekli kodları yazarak hedeflerine ulaşan öğrencilerimiz her aşamada en az deneme ile en fazla yıldız toplamaya çalıştı. Öğrencilerimiz, Çınar BİRİNCİ ve Emir Asaf KALINTAŞ, 100 yıldıza en çabuk ulaşarak bayrağımızın ay yıldızı ile poz verdi. Cumhuriyetimizin 100. Yılına vurgu yapan etkinliğimizde öğrencilerimiz yaşlarının çok üstünde başarı göstermiştir.

Görüntüler için lütfen tıklayınız.