İNTERNET ORTAMINDA ÇOCUĞUN CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMASININ ÖNLENMESİNE YÖNELİK ÖNLEMLER

ÇOCUK İSTİSMARI NEDİR?

18 yaşın altındaki bireylerin ana - babaları, onları bakıp gözetmek ve eğitmekle görevli öğretmen, usta, koruyucu aile fertleri, vasi gibi kişiler ya da yabancı kişiler tarafından yapılan bedensel veya psikolojik olarak sağlıklarına zarar veren fiziksel, duygusal, cinsel ya da zihinsel gelişimlerini engelleyen tutum ve davranışlardır.

16.03.2021 143

Çocuğun bir yetişkin veya kendisinden yaşça büyük bir çocuk tarafından anlamadığı ve/ya kabul etmediği gelişimsel olarak hazır olmadığı ve karşı tarafın cinsel tatmini için kullanılması durumudur. Her türlü cinsel içerikli konuşma, şaka, teşhir ve röntgencilik, çocuğun cinsel organlarına dokunma gibi tüm davranışları ve eylemleri kapsamaktadır.

Ayrıntılar için lütfen resimleri tıklayınız.

Bu kapsam ortaokul öğrencileri için bilgilendirici videomuzu izleyebilirsiniz.

İlkokul öğrencileri için bilgilendirici videomuzu izleyebilirsiniz.